Opplev også: København | Hirtshals | Aalborg

 
Bangsbo Fort i Frederikshavn er et minne om en tid vi ikke ønsker tilbake...

Bangsbo Fort, et minne om en tid vi ikke ønsker tilbake.

 

Bangsbo Fort

Befestning bygget av den tyske okkupasjonsmakt under 2. verdenskrig. I dag kan vi besøke deler av anlegget for å få et innblikk i hvordan livet artet seg for de som tjenestegjorde her.

Litt om historien

Tyskerne anså Frederikshavn for å være en strategisk viktig havn og valgte å befeste byen med et kystfort. Etter krigen overtok det Danske Søværn fortet og benytter stadig deler av det. Fortets strategiske betydning ble igjen aktualisert når spenningen var på sitt høyeste under den kalde krigen (1952-1962).

Bunkermuseet

Når vi entrer Bunkermuseet er det som å gå tilbake til en svunnen tid preget av frykt og terror. Blant rommene som utstilles i dag er kommandobunkeren hvor den tyske øverstkommanderende for Nordjylland hadde tilholdssted i strid. Forhørsbunkeren fungerte egentlig som sykehus under krigen, men er i dag innredet for å vise hvordan tyskerne drev sine forhør – ikke et koselig rom med andre ord. Det neste rommet vi kan entre er Generatorbunkeren. Dette rommet er fremdeles under restaurering, men to ganger i uken åpnes det altså for publikum slik at vi kan se hvordan arbeidet foregår.

Barnebunkeren er laget for å fortelle historien om krigen til de minste barna (3-7). Der fortelles historien om Hitler som det rablet for, og fikk ideen om å styre verden. Og at resten av verden ikke var videre interessert i hans planer. Fortellingen avsluttes med å fortelle om fred og toleranse.

Bli sabotør i Bangsbo Fort

En ny aktivitet på Bangsbo Fort er muligheten for å bli sabotør, under dekke av å være ansatt på fortet skal du utføre sabotasje mens du stadig står i fare for å bli avslørt av de tyske soldatene. (Beregnet på 12-18 åringer.)

Adresse: Bangsbo Fort, Understedevej 21, 9900 Frederikshavn

Ferge til Danmark - fergen seiler mellom Oslo og Frederikshavn

Ferge til Frederikshavn

Reis med ferge fra Oslo til Frederikshavn. Underveis nyter du en god middag, spa-anlegget og gode venners selskap!

Bestill billetter til Frederikshavn

Stor variasjon på hotellene i Frederikshavn - mange gode hoteller i sentrum

Hotell i Frederikshavn

Finn ditt hotell i Frederikshavn - alle prisklasser og klasser. Flere hotell i gåavstand fra fergen.

Bestill hotell i Frederikshavn

Opplevelser i Frederikshavn

 

© 2020 Opplev Frederikshavn